Informacje o programie    Komentarze    Powtarzanie / inne odcinki    

K. Okrasa odwiedza hodowlę krów rzadkiej rasy - czerwona polska. Krowy żyją tu przez cały rok na swobodzie, bo jak twierdzi hodowca: "dobre mięso tylko od szczęśliwych krów". Okrasa przygotowuje rostbef, pieczony na ognisku antrykot i gulasz wołowy.


Długi opis
Polska jest krajem, gdzie niewiele je się wołowiny. Nikt nie wie, że to mięso wymaga dojrzewania. W tym odcinku Karol Okrasa odwiedza hodowlę krów rzadkiej rasy - czerwona polska. Krowy żyją tu przez cały rok na swobodzie, bo jak twierdzi hodowca: "dobre mięso jest tylko od szczęśliwych krów". Okrasa przygotowuje z wołowiny rostbef, pieczony na ognisku antrykot oraz gulasz wołowy zapiekany pod ciastem francuskim.


Komentarze do programu: Zero komentarzy. Napisz pierwszy

Ustawienie przypomnienia



Program
TVP1
Data
So. 22.12.2012
Czas
14.25 - 15.00
Długość
35 min.


365dni.pl